,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 10., csütörtök

RIZSPOGÁCSA PAPRIKASALÁTÁVAL


Az ünnepek alatti nagy falatozás után,  igazán jólesik egy könnyű és egyben laktató finomság. Nagyon ízlett mindenkinek és ügyesen el is fogyott. Szerintem sokszor fogom készíteni, a rizspogácsát adhatjuk sült húsok, saláták mellé. 

HOZZÁVALÓK
- 15 dkg rizs
- 25 dkg sovány túró
- 1 dl tej
- 4 ek liszt
- 4 db tojás
- pár szál újhagyma
-  kaliforniai paprika, tv paprika 
- 2 fej lilahagyma
- petrezselyemzöld
- só, bors, olivaolaj



Elkészítjük a rizspogácsát :
A rizst puhára főzzük. A túrót a tejjel, a liszttel és a tojásokkal jól kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzákeverjük a rizst. Az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk és belekeverjük a masszába és  hagyjuk pihenni. 


A lilahagymát és a paprikákat daraboljuk fel. Olivaolajon   kb, 10 perc alatt pirítsuk meg, majd ízesítsük  szükség szerint sóval, borssal.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat és kanál segítségével rakjunk halmokat az olajba, majd kissé lapítsuk el. Süssük mindkét oldalukat aranysárgára. 



A meleg paprikával körítve kínáljuk a pogácsákat  újhagymakarikákkal díszítve.



4 megjegyzés:

  1. Guszta lett nagyon! Még nem ettem ilyet,de tetszik az ötlet,tuti ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis recept, vacsira tökéletes! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon tetszik! Feltétlenül kipróbálós!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm lányok!:)Ezt ki ne hagyjátok - mert tényleg nagyon finom és bátran a fűszerezésnél!

    VálaszTörlés