Falatnyi fánkocskák, aminek a felét karamellizált banánpürével töltöttem.
A bécsi fánkot lehet tölteni, vagy csak egyszerűen porcukorba forgatni, állítólag egy Krapfen nevű pék özvegye készítette először - teljesen véletlenül. Ugyanis amikor megözvegyült egyedül vitte a pékséget és nem igazán bírta a vásárlók rohamát, ezért a türelmetlen vevők mindig sértegették. Egyszer úgy felmérgesítették, hogy kikapott egy adag kelt tésztát az edényből és az egyik vevő felé hajította, ám a tészta a forró zsírban kötött ki és pár perc múlva óriási sikert aratott a zsírban sült tészta. - ( GoodFood )
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- fél cs. élesztő
- 5 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3 db tojássárga
- fél dl rum
- kb 3 dl langyos tej
- fél kk, só
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk, majd a duplájára kelesztjük. Miután megkelt átgyúrjuk és kb 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és még legalább fél órát letakarva kelesztjük Majd forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
KARAMELLIZÁLT BANÁNPÜRÉ
- 3 ek kristálycukor
- 2 banán
- 1 dl tejszín
A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a felkaríkázott banánt a tejszínt és sűrűre főzzük majd botmixerrel simára pürésítjük. Ha kihült, fánktöltővel nyomunk a fánkocskák közepébe és porcukorral jól megszórva kínáljuk.
Látom Te is végigfőzöd a GoodFood recepteket. Én is ezt a fánkot néztem ki az újságból és holnap készülök megsütni. Nagyon guszta a tied, és biztosan nagyon finom.
VálaszTörlésNagyon szeretem ezt az ujságot,sok izgalmas receptekkel és szép fotókkal. A legutóbbi számban pár étel nagyon megtetszett és ki is próbáltam,kisebb módosításokkal - eddig nem csalódtam. A karamelles banánpüré nagyon jó ötlet, akár még sütibe is krémként:) Sok sikert hozzá!
TörlésFánkot a kolléganőmtől szoktam kapni, mindig hoz nekem. Ez még nekem kemény dió, de lehet, egyszer megtáltosodom és bevállalom :-)
VálaszTörlésSzerintem, bátran fogj hozzá! Nem nagy ördöngőség elkészíteni:)
VálaszTörlésÉn András vagyok imádok főzni sütni azt mondják tudok is. rengeteg saját receptem van fánkból is de most ezt csinálom meg. ha kész írok, hogy milyen lett.
VálaszTörlés