Gyorsan elkészíthető fogás, ebédre vagy vacsorára. Réteslapokba göngyöltem a gombamasszát, mellé pedig az egyik kedvenc köretünket készítettem, hagymás rizst. Ahogy kisültek a tekercsek, pontosabban kettő, a szeletelésnél csak úgy kapkodtuk be a lányommal - olyan kis guszták voltak és csak úgy etették magukat.
HOZZÁVALÓK
- fél kg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 zsömle
- só, bors, pirospaprika
- petrezselyemzöld
- ételízesítő
- kevés zsemlemorzsa
-1 cs réteslap
Kevés olajon megdinszteljük hagymát, hozzáadjuk a darabolt csiperkét és puhára pároljuk. Kihűtjük, hozzáadjuk az áztatott, kinyomkodott zsömlét, a tojást és ízesítjük.
A réteslapokat egyenként ( 4 db) megkenjük olvasztott vajjal, elterítjük rajta a gombapép felét és feltekerjük. Így járunk el a másik tekerccsel is. Tetejüket lekenjük felvert tojással és előmelegített 200 °C - os sütőben készre sütjük.
A hagymás rizshez, megpárolunk 35 dkg rizst. 2 - 2 db vörös - ill. lilahagymát felkarikázunk és kevés olajon megsütjük, közben sózzuk és a langyos rizshez keverjük.
Göngyöljünk göngyöljünk finom lehet.
VálaszTörlésÖtletes,mutatós,és finom is lehet nagyon!
VálaszTörlés