Ha esetleg maradna a karácsonyi panettonéból készítsetek belőle ilyen fincsi golyókat.
»HOZZÁVALÓK«
- 25 - 30 dkg szikkadt panettone
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 2 ek rumaroma- vagy ízlés szerint
- 1 narancs reszelt héja
- baracklekvár
továbbá : - kb 15 dkg étcsokoládé
- A panettone - t szeleteljük fel és több részletben, egy késes aprítóval aprítsuk morzsás állagúra. A morzsát szórjuk egy tálba, adjuk hozzá a narancshéjat, a csokoládét és annyi baracklekvárt, hogy összeálljon a morzsa. Hagyjuk állni kb 15 percig, majd formáljunk a masszából golyókat ( kb 25 g ) és tegyük 60 percre a hűtőbe dermedni.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd mártsuk meg a golyókat a csokoládéba és helyezzük őket egy sütőpapírra. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd ismét mártsuk a golyókat csokoládéba és helyezzük őket egy kockázott rácsra. Ha a csokoládé már kezd dermedni, görgessük végig a golyókat rácson, kialakítva ezzel a kissé borzas felületet.