HOZZÁVALÓK
- 50 dkg kenyérliszt
- 1 cs szárított élesztő
- fél ek só
- 1 kk cukor
- 2, 5 dl langyos víz
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, meleg helyen kb félóráig kelesztjük.
TÖLTELÉK
- 2 ek vaj
- 2 fej lilahagyma
- snidling
- újhagymaszár
- petrezselyemzöld
- 15 dkg reszelt sajt
A lilahagymát apró kockákra vágjuk és a felforrósított vajon üvegesre sütjük. Hagyjuk hűlni és keverjük hozzá az aprított zöldfűszereket.
A tésztát kissé gyúrjuk át és 30 X 40 - es téglalap alakra nyújtsuk ki.
Kenjük meg a vajas hagymás keverékkel és szórjuk rá egyenletesen a sajtot.Tekerjük fel a két rövidebbik oldala felől és helyezzük egy kiolajozott formába. Kb 1 óráig hagyjuk kelni. Ezután vágjuk be a tetejét cikk - cakk alakban és kenjük le vízzel elkevert tojássárgával.
Kenjük meg a vajas hagymás keverékkel és szórjuk rá egyenletesen a sajtot.Tekerjük fel a két rövidebbik oldala felől és helyezzük egy kiolajozott formába. Kb 1 óráig hagyjuk kelni. Ezután vágjuk be a tetejét cikk - cakk alakban és kenjük le vízzel elkevert tojássárgával.
Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 40 percig.
Ezt én is bevetem valamikor, csak inkább vacsorára, mert kenyérsütő gépem nincs. :) Szuper finomság!
VálaszTörlésSok sikert hozzá:)
TörlésÉn is kipróbálom egyszer! :)) Nagyon guszta!
VálaszTörlésCsak bátran, nincs sok macera vele és nagyon finom:)
TörlésViszem én is a receptet, nagyon klassz! :)
VálaszTörlésÖrülök,hogy tetszik és bizosan tetszeni fog a családnak is:)
TörlésÉn is szoktam hasonlót csinálni, nagyon szeretjük! A tiéd nagyon látványos lett ezzel a dupla tekeréssel!
VálaszTörlésRitkán sütök kenyeret, de ez biztos,hogy a topplistán lesz, mert nekem is nagyon ízlett:)
TörlésNagyon guszta! A porélesztővel nem vagyok nagyon jóba, de a kenyérsütőbe az kell... Finom lehetett!
VálaszTörlésAz instant élesztőt én is ritkán használom,de a gyorsaság érdekében bekellett hogy vessem:)
Törlés