HOZZÁVALÓK
- 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 10 dkg mascarpone, 1 db tojás, 1 tk mandulaaroma, 1 cs vaníliáscukor, 1 tk sütőpor, csipet só
A nedves hozzávalókat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalók keverékéhez. Összegyúrjuk és folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük. Nagyon jó állagú puha tésztát kapunk, szinte öröm vele dolgozni.
A tésztát, enyhén lisztes felületen kb 4 mm -es vastagságúra nyújtjuk és szív alakú formával kiszaggatjuk. Előmelegített 170°C - os légkeveréses sütőben, addig sütjük amíg a széle pirulni nem kezd. Rácsra szedjük és hagyjuk kihűlni.
TÖLTELÉK
- 20 dkg marcipánmassza
- 15 dkg mascarpone
- 2- 3 ek porcukor, ízlés szerint
A marcipánt krumplinyomóval áttörjük, habosra keverjük a krémmel és a cukorral. Nyomózsákba töltjük és összeragasztunk egy - egy szivecskét.
Kb 1, 5 tábla fehércsokit gőz fölött 1 ek olajjal felolvasztunk, az egyik felébe Wilton rózsaszín ételszínezőt keverünk és bevonjuk a kekszeket. Tetszés szerint díszítjük.
A férjemet nem tudnám ezzel elkápráztatni Valentin napon, mert utálja a marcipánt, de ő viszont levenne a lábamról ilyen marcipános kekszekkel, mert én meg rajongok érte.:) Szívesen elropogtatnék most néhányat...
VálaszTörlésMesések!
VálaszTörlésGyönyörűek!....:)
VálaszTörlésKöszönöm,a hozzászólásotokat:) A keksz tényleg nagyon finom és puha.
VálaszTörlés