» HOZZÁVALÓK « (16 db - hoz )
Tészta : - 50 dkg liszt, fél cs friss élesztő, 3 ek porcukor, 0, 5 dl étolaj, 1 kk só, 2 ek tejpor, langyos víz - amennyit felvesz a keverék
Töltelék : 1 tábla étcsokoládé, 3 - 4 ek keserű kakaópor, 1 cs vaníliás cukor, kb fél dl jaffaszörp,
cukor - ízlés szerint
- 1 tojás sárgája - a kenéshez
- A tészta hozzávalóiból dagasszunk tésztát.
- Hagyjuk a duplájára kelni.
- A töltelékhez, reszeljük le a csokoládét, vegyítsük össze a kakaóporral, a cukorral és öntsük a szörpöt is hozzá.
- Jól kenhető masszát kell, hogy kapjunk.
- Ha megkelt a tészta, osszuk négyfelé és nyújtsuk ki az első cipót, kb 30 cm - es kerek lappá.
- Kenjünk meg a kakaós massza felével és borítsuk be, a másik ugyanolyan nagyságúra kinyújtott lappal.
- Éles késsel vágjuk 8 cikkre és tekergessük fel.
- Így járjunk el a másik 2 cipóval is.
- Rakjuk sütőpapíros tepsibe, majd hagyjuk pihenni legalább félóráig.
- Kenjük le a tetejüket tojássárgájával és előmelegített 200 °C - on süssük aranysárgára.
Gyönyörű szépek! :-)
VálaszTörlésÉtvágygerjesztő kiflik! Jól jött volna reggelire vagy tízóraira :)
VálaszTörlésA jaffaszörpnek mi a szerepe ?
VálaszTörlésA szörptől lesz kenhető és ízesíti is egyben a csokis masszát.
TörlésRettenetesen guszták. Lecsúszna most néhány darab belőle.
VálaszTörlésKedves Judit! Köszönöm szépen a segítö választ! Nagyon guszta,szeretném én is megsütni!
VálaszTörlésGyönyörűségesek! :)
VálaszTörlés