Nagyon egyszerű dolgom volt ezzel a pitével, mert a leveles tésztát frissen és kerekre nyújtva vettem, itt olaszo.- ban.
A ricottát imádom, a spenót pedig a mély zöld színével az egészséget sugallja.
Ízesítésként csak fokhagyma, só és bors került a pitébe, a végeredmény pedig egy leheletvékony tészta egészséges, ízletes feltéttel.
» HOZZÁVALÓK «
- leveles tészta
- 25 dkg ricotta
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- kb 20 - 30 dkg friss spenót
- só, bors
- scamorza sajt ( elhagyható )
- A spenót szárait eltávolítjuk, a leveleket lobogó vízben dobjuk és kb 1 percig percig forraljuk, majd hideg vízbe szedjük.
- Alaposan kinyomkodjuk, egy gombócot formálunk belőle amit felaprítunk.
- A ricottát kikeverjük a spenóttal, hozzáreszeljük a fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal.
- A keveréket a tésztára kanalazzuk úgy, hogy a szélét 5 - 6 cm - re üresen hagyjuk, amit visszahajtunk és rusztikusan összecsipkodunk. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített 180 °C - on aranybarnára sütjük.
- A keveréket a tésztára kanalazzuk úgy, hogy a szélét 5 - 6 cm - re üresen hagyjuk, amit visszahajtunk és rusztikusan összecsipkodunk. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített 180 °C - on aranybarnára sütjük.
Nagyon jól néz ki! Fincsi lehet, kipróbálós recept :)
VálaszTörlésFantasztikusan finom lehet :)
VálaszTörlésCsudaszép!!! :) Én pont spenótos nokedlit szaggattam a holnapi böjtre.
VálaszTörlésEzt is ki kell próbálni, csak úgy tudjuk meg mennyire finom
VálaszTörlés