A karalábét nagyon szeretem, hiszen ez a tavaszi, zsenge zöldségféle nemcsak finom, hanem kiváló zsírégető is. Meglepően magas az ásványianyag tartalma és jelentős vitamintartalommal bír.
A rostanyagtartalma miatt, pedig a fogyni vágyók egyik nagy segítsége. Felhasználása is sokrétű, hiszen nemcsak nyersen fogyasztva, hanem különféle elkészítési módokban gazdag ízvilágot varázsolhatunk a tányérra.
Sokan eldobják a zsenge leveleit, pedig háromszor annyi vitaminnal bír, tehát étrendünkbe mindenképp iktassuk be, ezt a csodás zöldségfélét.
» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg csirke vagy / pulykamell
- 3 - 4 zsenge karalábé
- 1 vöröshagyma
- 1, 5 dl főzőtejszín
- 1 ek csirkefűszersó
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, ételízesítőpor
- kb 40 dkg rizs
- A megmosott húst vágjuk kisebb kockákra és forgassuk össze a fűszersóval.
- A finomra vágott hagymát kevés olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a kockára vágott karalábét és 1 - 2 felaprított karalábélevelet, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel és főzzük puhára.
- Ha megfőtt, szedjük ki a karalábé negyedét, a többit pedig botmixerrel pürésítsük, öntsük hozzá a tejszínt, rakjuk vissza a kiszedett zöldséget és rotyogtassuk pár percig össze. - ha sűrű lenne, hígítsuk kevés tejjel.
- A húst, kevés olajon pirítsuk puhára, majd keverjük bele a karalábészószba.
- Tálaljuk petrezselymes, párolt rizzsel.
Én is szeretem a karalábét, de így még nem próbáltam, biztos fincsi lehet!
VálaszTörlés