Nagyon finom ízharmónia alakult ki a meggy, kávé és a csoki párosításával.
A tésztát előző este állítsuk össze és másnap már nyújthatjuk is. A lényeg, hogy már ne gyúrjuk a pihentetés után !
A krém pedig lágy és krémes . . .
» HOZZÁVALÓK « 25 cm - es formához
Tészta : - 18 dkg liszt, 12 dkg vaj, kb 1 dl tejföl, 1 / 2 tk só
Krém : - 2 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 dl fekete kávé, 1 ek kakaópor, 1 ek vaníliás pudingpor, fél dl rum vagy aroma, 20 dkg vaj, kb 25 dkg magozott meggy
Csokikrém : - 1 tábla étcsokoládé, 1 dl tejszín
- A tészta hozzávalóit előző este összegyúrjuk és gombócot formálunk belőle. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.
- Másnap a tésztát kinyújtjuk, kibéleljük a piteformát és az alját villával megszurkáljuk
- A sütő aljába egy kis üvegtálkába vizet öntünk, előmelegítjük 200 °C - ra és kb 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.
- A krémhez, a tojássárgákból, a kávéból, a cukorból, kakaóból és a pudingporból sűrű krémet főzünk majd kihűtjük.
- A vajat kihabosítjuk és összekeverjük a kávés krémmel, ízesítjük rummal, majd a krém felét rákenjük a tésztára, kirakjuk a lecsepegtetett meggyel, majd rákenjük a megmaradt krémet is.
- A tetejére összemelegítjük a csokoládét a tejszínnel és amikor kihűlt rásimítjuk a krémre.
- Meggyszemekkel díszítjük.
Csodásan néz ki, bizonyára mennyei is! Szívesen megkóstolnám.
VálaszTörlésKöszönöm ! :)
TörlésNagyon jól néz ki,milyen tejszínt használtál?
VálaszTörlésKedves Karamella! Habtejszínt használtam.
TörlésNagyon jól néz ki,milyen tejszínt használtál?
VálaszTörlés