- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 60 ml étolaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 / 2 tasak szárított élesztő
- 20 dkg sűrű joghurt
- 20 dkg liszt
- 20 dkg liszt
- csipet só
továbbá : - 7 - 8 nagyszemű szilva, 3 ek fahéjas cukor
- A szilvát magozzuk ki és vágjuk vékony szeletekre.
- A sütőt 180 °C ra melegítsük elő, egy 22 cm - es formát vajazzunk ki és hintsük be liszttel.
- Fél dl joghurtot langyosítsunk meg, keverjük hozzá az élesztőt és 1 kk cukrot, majd hagyjuk felfutni.
- A tojást habosítsuk ki a cukrokkal, adjuk hozzá az olajat, a citromhéjat, az élesztős joghurtot és szitáljuk hozzá a sóval vegyített lisztet. Az egészet óvatosan forgassuk össze, majd a tetejét rakjuk ki sűrűn szilvaszeletekkel és szórjunk rá fahéjas cukrot.
- A tortát süssük kb 50 percig, de legalábbis addig amíg a közepébe szúrt tű már nem ragacsos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése