Palacsinta :
- 20 dkg liszt
- 5 dkg finom szemű zabpehely
- 1 tojás ( L - es )
- 2 ek xilit
- 1 kk só
- 3 dl tej
- kb 2 dl szódavíz
- 1 ek olvasztott vaj + a sütéshez
Töltelék :
- 3 ek xilit
- 1 dl tejszín
- 1 dl almalé - amibe megfőtt az alma
- 3 ek búzadara
- 1 / 2 citrom leve
- 3 - 4 zöld alma
- 1 ek vaj
Tejfölkrém :
- 2 dl tejföl
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek Házi krémes alappor
Tejfölkrém :
- 2 dl tejföl
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek Házi krémes alappor
- A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd hűtőben 2 órán át pihentetjük. Azután vajjal kikent, felforrósított serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
- A megtisztított, felkockázott almát 2 dl vízben a citromlével együtt puhára főzzük, - de csak annyira, hogy ne essen szét - majd leszűrjük és a levét félretesszük.
- Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejszínt, az almalét, hozzáadjuk a darát és az almát, majd addig főzzük amíg a dara megpuhul. Végül belekeverjük a vajat.
- A tejfölt fahéjjal ízesítjük, hozzáadjuk a krémport és egy kézi mixerrel pár percig verjük.
- A palacsintákat betöltjük a töltelékkel és a fahéjas tejfölkrémmel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése