Palacsinta :
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk só
- 2 dl tej
- kb 1, 5 - 2 dl szódavíz
- olvasztott vaj - a sütéshez
továbbá :
továbbá :
- 50 dkg csirkemell
- 3 - 4 db keményebb körte
- 4 dl fehérbor ( félédes )
- 1 csillagánizs
- 3 - 4 db szegfűszeg
- só, bors
besamel :
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 4 dl tej
- 125 g camembert
- só, bors, őrölt szerecsendió
- A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
- A körtét miután meghámoztuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy lábasba beleöntjük a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfűszeget, majd beletesszük a körtét és félpuhára főzzük.
- A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb 1 dl bort - amiben főztük a körtét - és puhára pároljuk.
- A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és aranyszínűre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besűrűsödött, belekeverjük a feldarabolt sajtot és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- Összeállítás : 1 - 1 db palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük. Egy hőálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, azután a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük a megmaradt mártást és 200 °C - ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése