Alap :
- 20 dkg zabkeksz, 8 dkg olvasztott vaj, 15 dkg lágy mogyoróvaj
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tk vaníliakivonat, 1 narancs reszelt héja
Tetejére :
- 1 kispoharas tejföl ( 175 g ) 2 ek porckor, földimogyoró
- A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal. A masszát egy sütőpapírral bélelt 18 cm - es kapcsos tortaformába nyomkodjuk és 170 °C - on 5 percig elősütjük.
- A töltelék hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a kekszes alapra és 150 °C - on kb 45 percig sütjük.
- A tejfölt kikeverjük a porcukorral, ráöntjük a töltelékre és visszatesszük a sütőbe 10 percre.
- A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaláskor a tetejére durvára vágott mogyorót szórunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése