Panna cotta :
- 2 , 5 dl tej ( 3 , 5 % - os
- 2 , 5 dl tejszín ( 30 % - os )
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 2 ek cukor
- 8 g étk. zselatin
- 50 ml víz
Bodzazselé
- 5 dl házi bodzaszörp
- 8 g étk. zselatin
- 50 ml víz
- A panna cottához a zselatint elkeverjük a vízzel és hagyjuk megduzzadni. A tejet a tejszínnel, a cukorral, a vaníliamagokkal, vaníliahéjjal felforraljuk, majd a tűzről levéve vegyük ki a vaníliarudat, adjuk hozzá a megduzzadt zselatint és keverjük addig amíg a teljesen fel nem oldódik.
- Amikor már a tejpuding langyosra hűlt beleöntjük az előkészített poharakba és hűtőbe tesszük dermedni .
- A bodzazseléhez a zselatint szintén megduzzasztjuk a vízben, majd a felmelegített bodzaszörphöz keverjük. A langyosra hűlt zselét a tejpudingra öntjük és hűtőben dermesztjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése