- 50 dkg darált sertéshús
- 1 szikkadt zsemle
- 1 vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyama
- 1 tojás
- kb 15 dkg olajbogyó
- 1 - 1 kk őrölt koriander és édeskömény
- só, bors, zsemlemorzsa
- 20 dkg szeletelt bacon
- A hús felét a tojással botmixerrel pépesítjük, a maradék darált húst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a vízben ázott, kinyomkodott zsemlét, a húspépet, a zúzott fokhagymát, a reszelt hagymát, a feldarabolt olajbogyót, ízesítjük és jól összedolgozzuk.
- A baconszalonnát elhelyezzük úgy, hogy egymást fedjék, közepére hengert formázunk a masszából, a szalonnát pedig ráhajtjuk. Becsomagoljuk a fóliába és 180 °C - os sütőben, kb 40 percig, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése