»HOZZÁVALÓK«
- 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg bacon szalonna
- 50 dkg csirkemell, 1 tasak carbonara alappor,
- 1 tojássárgája, 1 / 2 csokor petrezselyem, 5 dkg vaj,
- 3 dl tej, só, bors
- 40 dkg spagetti
- A spagettit enyhén sós vízben feltesszük főni.
- Egy nagyobb serpenyőben, a felkockázott bacont kevés olajon addig sütjük amíg ki nem engedi a zsírját, majd megfonnyasztjuk benne a finomra aprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott húst és puhára sütjük.
- A carbonara alapport simára keverjük a tejjel, a tojássárgájával és hozzáöntjük a húshoz, majd összeforraljuk. Végül hozzákeverjük a vajat, a felaprított petrezselymet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és rászedjük a főzővízből a megfőtt spagettit, alaposan összerázzuk és azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése