Különleges fasírtgolyó készült ma a konyhámban, egyszerűen nem is tudtam betelni vele.
Sokszor, hús nélkül is nagyon finom ételeket lehet készíteni - na nem mondom hogy vega vagyok, de jól esnek néha a húsmentes napok.
Salátával fogyasztottuk amire, nagyon egyszerű dresszinget készítettem : - olívaolaj, fokhagyma, citromlé és só keveréke.
» HOZZÁVALÓK «
- 25 dkg zöldbab
- 20 dkg burgonya
- 25 dkg sovány túró
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 gerezd fokagyma
- só, bors, ételízesítőpor
- zsemlemorzsa
- 1 - 2 ek liszt
- zsemlemorzsa - a hempergetéshez
- A zöldbabot enyhén sós vízben főzzük puhára, csepegtessük le és vágjuk kb 1 cm - es darabokra.
- A krumplit reszeljük le sajtreszelőn és nyomkodjuk ki a levétől.
- A túrót villával törjük össze és keverjük össze az összes hozzávalót és annyi zsemlemorzsát szórjunk hozzá , hogy jól formálható masszát kapjunk.
- Hagyjuk pihenni legalább félóráig.
- Nedves kézzel formáljunk golyókat, hempergessük meg a morzsában és bő forró olajban süssük ropogósra.
Juditka ez csodas,sutoben sutve is mukodik szerinted?
VálaszTörlésKöszönöm ! - kevés olívaolajat rácsöpögtetve , szerintem megsüthető. Mindenesetre egy próbát megér.
VálaszTörlésSzemet gyönyörködtető látvány tárult elém! Fincsi lehet! :)
VálaszTörlés