Frissesség árad minden kanálnyi falatban, aki még nem készített avokádós csokikrémet, az nehogy kihagyja, mert nagyon finom - lágy és krémes. Kókuszvajat is már már nagyon sok helyen lehet kapni, ha lehet azt használjunk hozzá.
A csokikrémet akár magában is elkanalazhatjuk, hiszen az avokádó nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmaz, így vaj helyett is használhatjuk.
»HOZZÁVALÓK«
- 10 dkg datolya
- 6 dkg őrölt dió
- csipet só
Krém :
- 1 érettebb avokádó
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg kókuszolaj ennek hiányában vaj
- 5 dkg barnacukor
- 1 tk vanílakivonat
- csipet só
- A datolyát - ha sikerült puhát vásárolni - a dióval és a sóval együtt tegyük késes aprítóba és keverjük addig amíg egynemű masszát nem kapunk. Ha a datolya szárazabb, áztassuk vízbe, pár óráig.
- A keveréket oszlassuk el, kb 3 pohár aljába.
- Az avokádót vágjuk ketté, távolítsuk el a magját és kaparjuk ki a húsát, ezután robotgéppel a többi hozzávalóval együtt, keverjük sima krémmé.
- A krémet kanalazzuk a datolyás alapra és szórjuk meg durvára vágott dióval.
Ez aztán különleges desszert! Tetszik! :)
VálaszTörlésEzt én is bekanalaznám :-) még sosem ettem avokádót.
VálaszTörlésÉn most rákaptam nagyon az avokádóra, nagyon finom. :) Ez a krém is isteni lehet.
VálaszTörlés