»HOZZÁVALÓK«
- személyenként 1 kacsacomb
- 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 / 2 ek aprított rozmaring ( Kotányi )
- 1 tk só
- bors
- kb 4 alma
Almamártás :
- 1 fej lila hagyma
- 1 ek cukor
- 2 savanykás alma
- 1 / 2 leveskocka
- 1 dl víz
- Egy kisebb tálkában keverjük össze a rozmaringot a sóval és a fokhagymával, majd dörzsöljük be vele a megtisztított kacsacombokat, tekerjünk rá borsot és letakarva tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
- A combokat tepsibe fektetjük bőrükkel lefelé és így sütjük az előmelegített, 200 °C - os sütőben kb 40 percig. Ezután megfordítjuk, majd hozzá dobunk pár szem félbevágott almát és ropogósra sütjük.
- A mártáshoz kevés olajon megpároljuk a felaprított hagymát, hozzászórjuk a cukrot és karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott almát, felöntjük a vízben feloldott leveskockával és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
- Tetszés szerinti zöldségeket, párolóbetét segítségével puhára párolunk.
õngin chào tôi đến từ việt nam rất vui được làm quen bạn?
VálaszTörlés