Piskóta :
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 kk sütőpor
- csipet só
Céklakrém :
- 50 dkg cékla
- 8 ek búzadara
- 1 tk őrölt fahéj
- 4 ek cukor
- kb 5 dl víz
Csokoládékrém :
- 1 tasak csokoládés pudingpor
- 3 dl tej
- 5 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- A piskótához a sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 25 * 25 cm - es tepsi ajkába sütőpapírt fektetünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A vajat a csokoládéval összeolvasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a vajas csokoládét, a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 15 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
- A céklát meghámozzuk és lereszelljük, majd a felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ha a levét már elfőtte hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, 5 dl vizet és a darát, majd sűrű krémmé főzzük. Még melegen a kihűlt piskótára simítjuk és teljesen kihűtjük.
- A pudingot megfőzzük a tejben, hozzáadjuk a csokoládét és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és sima krémmé keverjük. A krémet a céklára simítjuk és hűtőben 2 - 3 órán át dermesztjük . Hosszúkás szeletekre vágva csokireszelékkel / darával megszórva kínáljuk.
Forrás : Vidék íze
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése