»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 18 dkg zabpehely
- 3 - 4 ek eritrit
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk vaníliakivonat
- csipet só
- 2 ek kókuszreszelék
eper, méz
- 1 ek étolaj
- A zabpelyhet morzsás állagúra daráljuk, a túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az édesítőt, a vaníliát, a citrom reszelt héját és kb 10 - 12 dkg zabpelyhet. Jól összedolgozzuk, majd 1 órán át hűtőben pihentetjük.
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk benne a maradék zabpelyhet, ezután hozzákeverjük a sót és a kókuszreszeléket. Az epret feldaraboljuk és összeforgatjuk a mézzel.
- A túrós masszából nedves kézzel diónyi gombócokat készítünk és bő, forrásban levő vízbe tesszük. Megvárjuk amíg a gombócok feljönnek a víz felszínére, egy szűrőkanállal kiszedjük és megforgatjuk a kókuszos - zabos morzsában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése