»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 35 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 18 dkg hideg vaj / maragarin
- csipet só
- 3 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 2 tojássárgája
- 1 - 2 ek tejföl - szükség esetén
Töltelék :
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 12 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 2 ek dara
- csipet só
- 3 - 4 db nektarin
- A tésztához összevegyítjük a lisztet a porcukrot, a sütőport, a sót, a kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.
- A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrokat, a tojássárgáját, a citromhéjat, a búzadarát és a felkockázott barackot. A tojásfehérjét a sóval habbá verjük és összeforgatjuk a túrós masszával.
- Egy 20 * 30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik tésztarészt nagylyukú reszelőn egyenletesen belereszeljük, rászedjük a túrós masszát, majd a tészta másik felét ráreszeljük. 175 °C - os sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése