»HOZZÁVALÓK«
- személyenként 2 - 2 db sós palacsinta
Töltelék :
- egy kis fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tojás
- 4 ek reszelt parmezán
- kb 3 - 4 ek zsemlemorzsa
továbbá :
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
- bazsalikomos paradicsomszósz ( Barilla )
- A zsemlemorzsát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A finomra vágott hagymár kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk felcsíkozott kelkáposztát és jól átpirítjuk, majd kevés vizet hozzáöntve puhára főzzük, közben sóval, borssal, köménnyel ízestjük.
- A kihűlt káposztához hozzáadjuk a tojást, a parmezánt és zsemlemorzsát, ha szükséges még utólag ízesítjük. A palacsinták közepére 1 - 1 ek tölteléket rakunk, a két szélét ráhajtjuk és feltekerjük, majd lisztbe, enyhén sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, ezután forró, bő olajba kisütjük. Felmelegített paradicsomszósszal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése