»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás
- 10 dkg barnacukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 10 dkg lágy vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg darált mandula ( héjas )
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 dl mandulatej
- 25 dkg eper
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 ek baracklekvár - a kenéshez
- mandulalap - a szóráshoz
- A sütőt 170 °C - ra előmelegítjük, az epret és a csokoládét feldaraboljuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a vaníliát, a citromhéjat, a tejet, a sütőporral vegyített lisztet és a mandulát.
- Ezután hozzáforgatjuk a csokoládét és az epret. A masszát egy sütőpapírral bélelt kb 13 * 28 cm - es formába simítjuk, majd kb 60 percig - tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve egy ecsettel megkenjük lekvárral, megszórjuk mandulával és rácsra téve kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése