»HOZZÁVALÓK«
- 30 dkg tk tönkölyliszt, 15 dkg liszt, 1 tk só
- 25 g friss élesztő, 1 kk cukor, 50 ml étolaj
- 1 kispoharas natúr joghurt, langyos víz
kenéshez :
- 20 g szódabikarbóna, 60 ml víz
továbbá :
- durva szemű só, mák, szezám - lenmag
- A joghurtot langyosra melegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
- A kétféle lisztet a sóval összekeverjük, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, majd alaposan kidolgozzuk és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt 10 részre osztjuk, mindegyikből kb 30 cm - es hurkát sodrunk és csigaformára tekerjük. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
- A kenéshez a vizet felforraljuk, elkeverjük benne a szódabikarbónát és langyosra hűtjük, majd duplán lekenjük a briósok tetejét. Megszórjuk sóval és tetszőleges magvakkal, ezután 180 °C - os sütőben kb 20 - 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése